+359 87 799 3315 help@begach.com

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЕНЯ НА СЪБИТИЕТО

Моля прочетете долната важна информация, ако сте участници

Наредба за състезанието

Можете да откриете наредбата за състезанието в този документ>>

Раздаване на стартови пакети

Стартовият номер, заедно с вашият стартов пакет ще може да вземете в дните преди състезанието(сряда, четвъртък и петък) от нашия офис на бул. Евлоги и Христо Георгиеви 85 в София. Ако сте участници ще получите инструкции по мейл.

Трябва да носите стартов (състезателен) номер на кормилото на велосипеда от старта до финала на състезанието, видим за маршали по трасето и доброволци. Във вашият стартов пакет ще ви дадем свински опашки, с които да закачите номера.

Състезатели, които не носят стартовите си номера или ги прегъват и крият, ще бъдат дисквалифицирани.

Как да стигнете до Панчарево:

  • Най-лесния начин е да дойдете с колело
  • Ако идвате с кола, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО паркирайте на безплатния общински паркинг преди Панчарево. Не паркирайте в село Герман.

Безплатен паркинг за коли до Панчарево:

Как да стигнете до старта

Стартът е на паркинга на вец Кокаляне. Препоръчваме да дойдете по стената на езерото до село Герман, където е финалната зона, тоалетните и гардероба. Ако идвате с колело по Самоковско шосе, самата стена е веднага след табелката “Панчарево”.

Алтернативно, ако не ползвате гардероб, може да дойдете директно до старта по Самоковско шосе, подминавайки центъра на Панчарево.

Гардероб

Ще предложим гардероб на всички участници. НЕ ОТГОВАРЯМЕ ЗА ИЗГУБЕНИ ИЛИ ОТКРАДНАТИ ВЕЩИ. НЕ ОСТАВЯЙТЕ ЦЕННИ ПРЕДМЕТИ КАТО ТЕЛЕФОНИ, ПАРИ ИЛИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ НА ГАРДЕРОБ.

WC

До старта ще има химически тоалетни – в посока село Герман.

Старт и времеизмерване

Стартът е точно в 9:00 сутринта за 40 km и 9:10 за 20 км.

Ако сте начинаещи, молим ви да стартирате от по-задна позиция. Стартовият ви номер е оборудван с чип, който ще отчете вашето време от момента, в който преминете през старта до момента, в който преминете през арката на финала. Времеизмерването е електронно и вашето време във финалното класиране е чисто (нето), т.е. отчита се от момента, в който ВИЕ минете през арката и докато не завършите. Участник, който стартира по-напред от вас няма времево предимство. За първите трима участници времето е gun time, т.е. бруто.

Не режете и не сгъвайте вашия стартов номер. Не отлепяйте чипа, защото няма да ви отчете времето.

В случай че се откажете и решите да не финиширате, задължително уведомете организаторите по пунктовете или в регистрационната тента.

Задължителна екипировка 

  • Каска
  • Колело в изправност и с изправни спирачки
  • Поне 1 бидон с поне 500мл вода при старта
  • Зареден телефон с номера, с който сте се регистрирали

NB: Състезанието НЯМА чаши. Ако искате вода, вземете своя бидон/бутилка или чаша. На пунктовете ще може да си налеете, както и на старт финала.

Инструкции за участниците на 20к и 40к

Маршрутът ще е маркиран с временен, био-разградим РОЗОВ спрей, базиран на тебешир. На ключови места ще има табели както и флагчета с логото на Бегач и оранжево-бели текстилни ленти закачени на дървета.

Където е маркирано с „УДИВИТЕЛНИ“ се изисква вашето повишено внимание!

Горещо препоръчваме да изтеглите GPS следа с маршрута от нашия сайт и да го инсталирате на вашия смартфон или часовник, за справка къде се намирате.

Стартът е в 9:00 и 9:10 за 40/20К съответно. 

На лалина могила има чекпойнт, където трябва да минете през гейт и може да си налеете вода и подкрепления.

Ако сте решили да се откажете в района на Лалина могила или Половрак най-лесно е да слезете в село Лозен на север. В случай, че се отказвате задължително уведомете на пункт или организаторите.

Контролното време за пункт Пасарел (25км) е 4 часа (ако сте стигнали там след 1:00 следобед, ще трябва да се приберете по шосето. Автобуси от центъра на Пасарел за Панчарево и София има в 13:15, 14:30, 15:40, 16:40, 17:40. 

Разчитаме всеки да опазва планината и да събира опаковки и боклуците след себе си като ги изхвърли в контейнерите за разделно събиране на стартовата зона или в Пасарел. Състезателите, които замърсяват ще бъдат дисквалифицирани.

 

SOS телефон + медицински екипи

Само в случай на проблем в деня на състезанието звъннете на +359 877 99 3315

Освен на старта, медицински екип ще има в Пасарел и на пункт Лалина Могила. На старта ще има медицински екип и Линейка.

Резултати

По всяко време може да следите резултатите на сайта.

ПАРТНьОРИ

Пишете ни, ако искате да сте партньори на събитието.